Az igazság néha fáj

Politically Incorrect

Politically Incorrect

Anti-PC hőseim

2016. március 18. - FriendlyAtheist

Mielőtt belekezdenék a nagy Trump kampány-elemző cikkbe, szerettem volna összehozni egy listát azokról az emberekről, legyenek médiaszereplők, az alternatív média tagjai, gondolkodók, írók, akik nagy hatással voltak rám, a nézeteimre, a gondolkodásomra. Főképpen a szólásszabadság terén felmutatott érdemeik alapján állítottam össze ezt a listát, és igyekszem pár mondatot írni mindegyikükről. Terveim szerint egyik másik fontosabb „szólás-szabadságharcos”-nak szentelek majd külön, részletes bejegyzést. A lista nem abc-sorrend szerint megy, de nem is az illetők munkásságának fontossága szerint, hanem ahogy most éppen eszembe jutnak.
(Sajnos jó angoltudás szükséges, de a youtube-on rengeteg remek anyag található róluk. )

Donald Trump
Ki ne hallott volna az ingatlanmágnásról és jelenlegi legesélyesebb republikánus elnökjelöltről, aki művészi szintre fejlesztette a politikailag inkorrekt beszédet (néha átcsapva szimpla bunkóságba, de kit érdekel).

Ben Shapiro
Konzervatív író, gondolkodó, aki a szólásszabadságot tartja az egyik legfontosabb elvének. Gyönyör nézni, ahogy hideg és kérlelhetetlen logikával ízekre szedi a polkorrekt médiát, politikusokat, aktivistákat.

Bill Maher
Nem hagyhattam ki a listáról az embert, akinek konkrétan „Politically Incorrect” címen futott a tv-műsora éveken át. A fő témái az ateizmus, a szólásszabadság és a józan ész, mindezt humorosan körítve.

Ann Coulter
Ez a „tüzes menyecske” az amerikai konzervatív mozgalmat erősíti. A nézetei a bevándorlásról és szólásszabadságról rendszeresen kemény vitákat generálnak, viszont a logikája kikezdhetetlen.

George Carlin
Az amerikai stand-up-comedy nagy alakja és a szólásszabadság egyik nagy harcosa volt, sajnos már nincs köztünk. Annak idején le is tartóztatták az azóta elhíresült száma miatt, amiben felsorolta azt a 7 szót, amit nem lehet a televízióban kimondani. Igazi nevettető, aki sok komoly mondanivalót csempészett a viccei közé a társadalomról, a nyelvről és a szólásszabadságról.

Dave Rubin
Fiatal riporter, nemrég találtam rá a tevékenységére youtube-on. Remek érzékkel válogat ki interjúalanyokat, és minden beszélgetése elérhető ingyen a youtube-on.

Sam Harris
Író és ateista gondolkodó, akit rengetegszer el akartak hallgattatni a kritikus nézetei miatt a vallások, és legfőképp az iszlám kapcsán. Kimért, szelíd stílusa és mindenkor megőrzött hidegvére miatt le szokták becsülni a vitapartnerei, a saját kárukra.

Christopher Hitchens
Sajnos már nem él az egyik legszenvedélyesebb, brutális logikával és szókimondással operáló ateista író és gondolkodó. Elegáns megfogalmazással, de tabuk nélkül beszélt minden témáról, és letarolta a vitapartnereit.

Milo Yiannopoulos
Az anti-PC fiatal fenegyereke, önjelölt provokátor, aki élvezi, ha csibészkedhet, és felbosszanthatja a „társadalmi igazság harcosait” úgy a neten, mint tv-interjúkban. Sokakat megbotránkoztat a stílusa, nyíltan vállalt homoszexualitása, és az, hogy szembemegy a berögzült polkorrekt, feminista stb. dogmákkal.

Christina Hoff Sommers
A „régi-iskola” kötelékébe tartozó feminista, akik még az egyenlőség elérésében hittek, de a józan ész megtartása mellett. Rendkívül bosszantja a jelenlegi, férfigyűlöletbe átcsapó, 3. hullámos feministákat, mert racionális hangot üt meg, és nem hajlandó elfogadni a nőkbe sulykolt áldozat-szerepet.

Gavin McInnes
Fenegyerek a javából, mocskosan beszél, kimondja, amit gondol, bunkó, ha ahhoz van kedve. De emellett remek meglátásai vannak.

Douglas Murray
A brit értékek megtestesítője, általában elegánsan fogalmazva, gentleman-ként, de könyörtelenül szedi darabokra a PC vitapartnereit.

Egyenlőre ők jutottak eszembe, de majd frissülhet még a lista.

A bejegyzés trackback címe:

https://friendlyatheist.blog.hu/api/trackback/id/tr568493090

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása